Je app in de App Store: een lastige weg?

Je app in de App Store: een lastige weg?

Regelmatig ondervinden iOS ontwikkelaars dat hun app door Apple wordt afgewezen. Met je app toegang krijgen tot de iOS App Store is niet altijd even eenvoudig. Vooral kersverse app-ontwikkelaars worden vaak met dit probleem geconfronteerd. Zij missen de ervaring en het inzicht dat benodigd is om grote mobiele apps te maken. Het blijkt vaak lastig om langs de kritische blik van Apple in de toetsingsprocedure te komen.

Sinds het begin van de App Store in 2008 is Apple zeer kritisch over de goede werking en verfijning van apps die ter beoordeling worden aangeboden. Zelfs perfecte apps, ontwikkeld door ervaren ontwikkelaars en professionele ontwerpers, kunnen worden afgekeurd of ‘opgehouden’ voor goedkeuring. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de toetsingsperiode, met alle complexe procedures die hierbij horen, nogal lang duren.

Laten we eens kijken wat de beoordelingsstrategie van Apple is voor de goedkeuring van apps voor de App Store. Er zijn verscheidene redenen voor afwijzing:

Bugs en crashes

Een goede app-ontwikkelaar is er absoluut zeker van dat in de app die hij/zij ontwikkeld heeft geen bugs zitten. Bugs en crashes zorgen voor een regelrechte afwijzing. Het is essentieel vooraf te controleren of jouw app vrij is van bugs en crashes.

Slechte (gebroken) verbindingen

Je app moet functioneel goed werken. Alle links en andere connecties moeten op de juiste manier werken. Gebroken verbindingen zorgen ervoor dat Apple je app weigert.

Onrechtmatige en/of Incomplete Informatie

Volgens Apple is bijna 14% van de afgewezen apps het gevolg van onjuiste of onvolledige informatie. Ontwikkelaars moeten alle contactgegevens en een geldige gebruikersnaam plus wachtwoord vóór de ondertekening in het proces opgeven. Al deze gegevens worden door Apple gecontroleerd én geverifieerd. Je moet ook niet vergeten om de vereiste specificaties op te geven in de categorie "Configuratie”.

Onvolledige gegevens

App-ontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat al hun afbeeldingen, video's en teksten in de app compleet zijn. Apps met 'nog in ontwikkeling' teksten zijn onvolledig en niet klaar voor distributie. Dergelijke apps worden natuurlijk direct afgewezen.

Misleidende inhoud

Elke app met misleidende inhoud die gebruikers verward kunnen worden geweigerd. De app moet voor het grootste deel voldoen aan het vertrouwen en de verwachtingen van de gebruikers.

Niet standaard gebruikersomgeving

Gebruikers hebben hoge verwachtingen als het gaat om gebruiksgemak en werking. Apple behoudt zich daarom het recht voor om alle niet-standaard of matige apps te weigeren. Een aangeboden app moet er fris en netjes uitzien, gebruiksvriendelijk werken en van kwalitatief hoogwaardige en kloppende inhoud worden voorzien.

Overtreding van HIG-regels

Een app moet zich houden aan alle regels en voorschriften die door de HIG (Human Interface Guide) van Apple worden voorgeschreven.

Weergave van advertenties

Apple let zeer nauwkeurig op de juiste weergave van advertenties en kan elke app die daar niet op een correcte manier in slaagt afwijzen. Apps moeten Advertising Identifier gebruikt voor het aanleveren van advertenties. Als de app niet aangeeft met behulp van IDFA (Advertising Identifier) te werken, dan kan Apple de app weigeren.

De inhoud

De app moet leuk, functioneel en aantrekkelijk zijn. De unieke en gevarieerde functies van iOS moeten worden benut om op een juiste manier, goede en aantrekkelijke apps van hoge kwaliteit te creëren. Een saaie gebruikersomgeving en saaie inhoud kunnen in afwijzing door Apple resulteren.

Vergelijkbare Apps

Als ontwikkelaars veel apps indienen met dezelfde kenmerken of functies, kun je er zeker van zijn dat je wordt afgewezen. Het maken van apps met verschillende thema's en functionaliteiten is de sleutel tot goedkeuring van Apple.

Kleine markten

Als je app een slechts voor een kleine markt is, is het moeilijk om goedkeuring te krijgen. Toepassingen moeten in staat zijn een groot aantal gebruikers aan te trekken.

Deskundigen zijn van van mening: APPLE SPEELT FAIR

Apple is altijd rechtvaardig en eerlijk in zijn beoordelingstactiek. Om hun hoge standaard en concurrentiepositie in deze markt te behouden nemen zij deze positie in. Alle apps krijgen een eerlijke kans. Ontwikkelaars van afgewezen apps krijgen een verklarende mail, waarin exacte redenen voor deze afwijzing staan. App-ontwikkelaars kunnen hierdoor leren van hun ‘fouten’ en vervolgens hun app aangepast opnieuw aanbieden. Strikte naleving van de beoordelingsrichtlijnen voorkomt dat je app wordt afgewezen.

Tot slot…

De mensen die jouw app beoordelen zijn hoogopgeleide deskundigen, die zeer nauwgezet een strikt beleid uitvoeren. Zij keuren alle apps zelf (handmatig) en via geautomatiseerde evaluatie. Zij ervaren dat bugs de voornaamste reden zijn waarom apps worden afgewezen. Een andere cruciale factor voor afwijzing is de opname van SDK van derden; dit geldt als een directe schending van Apple’s bedrijfsbeleid.

Bron: DazeInfo.com

← home